Távzene
Ma 17h-tól egy élő adással nyitjuk meg az Okosház alkotói terét, egy ide beágyazott youtube premier formájában. Ismertetője:
Az improvizáció szabadság. A pillanat egy olyan megformálása, mely az alakuló folyamatokat percekre megzenésíti, képi testbe önti. Thomas Mann szerint a zene nem más, mint az idő múlásának a kidíszítése. Mi online, virtuális hang és kép kiállítással szeretnénk megörökíteni az oldal elindulásának hangulatát, támogatni egy olyan kreatív és független teret, amilyen az Okosház. Műsorunk két blokkból áll, melyben három különböző helyről, szimultán jelentkezünk be. Kapcsolatunk a hang, a különböző helyszínek reflektálnak egymás játékára, közös hangteret teremtünk, live coder vizuál művészeink pedig a hang utazását helyezik képi kontextusba.
Fellépőink:

Hang:
Bolcsó Bálint, Nikolaus Gerszewski, Kaincz Orsolya, Labus Máté, Lehoczky Zoltán, Markos Levente, Nagy Bence, Sinkó Bori, Tuba Dávid, Varga Bence

Kép:
Borbényi Misi, Görcz Andrea, Velev Milena
Látható-hallható élőben ma 17 órától itt.

Az Okosházról
Az ellendi Okosházra már kiadták a hatályos bontási engedélyt, amikor úgy döntöttünk, najó, Balázs zavartan lesütve a szemét, pillogva bejelentette, hogy ő úgy döntött, és mivel mindig egymás mellé állunk (ha némi hatásszünet után is), bármi is történjen, tulajdonképpen ezért mondhatjuk, hogy úgy döntöttünk, hogy megvesszük és megmentjük (családi titok, hogy milyen privát álmok nem valósulnak meg - félek, sohasem lesz például felújított fürdőszobánk, végül is tényleg, minek az?!).
Néprajzilag, esztétikailag, falutörténetileg, építéstörténetileg, életvitel-történetileg (soroljam még?) értékes házról van szó. Volt. És most éppen azon dolgozunk, hogy a volt-ból lesz legyen.
Meglétéhez és jövőbeli szerepéhez egyelőre álmok és tervek vannak végtelenített szalagra írva - egyelőre másoknak láthatatlanul. Művelődési ház. Kutatóközpont. Független tudás. Önálló gondolkodás. Érdekek nélküli, minőségen alapuló közösség.
Reagálva kis hazánk felsőoktatási folyamataira, azt találtuk ki, hogy mi is alapítunk egy magánegyetemet! Mármint tényleg magánt. Olyan területeket emelünk majd bele, amik a Hangfarm tevékenységéhez amúgyis kapcsolhatóak: technológia, ökológiai gazdálkodás, újmédia-művészetek, virtuális-valós átjárások stb. A programjaink virtuális és valós helyszíne az Okosház lesz majd, és egyáltalán nem sietjük el a megalakulási folyamatot, hanem inkább netes projektekkel tapogatózunk az ódon falak között. Egy beköszöntőt, Boriék távzenélését találtuk meg először.

Megosztás
ennyien vagyunk itt: 0